Voorzieningen in Nobelhorst

Ook zo’n zin om in Nobelhorst te komen wonen? Dan ben je vast benieuwd hoe het zit met de voorzieningen in het dorp. Goed nieuws! Die zijn er inmiddels. Van een winkel tot openbaar vervoer, een markt, een school, de huisarts, kapper en horeca. We zetten alle voorzieningen van Nobelhorst voor je op een rij.

 

Huisartsenpraktijk Nobelhorst

In een dorp zoals Nobelhorst past een huisarts die zijn patiënten kent, die tijd voor je maakt en betrokken is. Bij Huisartsenpraktijk Nobelhorst snappen ze dit als geen ander. Aan de Max Planckstraat 72 kun je terecht voor een bezoek aan de huisarts, fysiotherapeut en er is een apothekersservice. Meer weten? Lees hier meer>> .

De Sterrenschool

In je eigen wijk naar school. Ideaal! Want na school kun je met je vriendjes van school spelen. Sterrenschool 'Het Universum' biedt onderwijs en opvang als één geheel aan. Het kind staat centraal en haalt zo het beste uit zichzelf. Kijk voor meer informatie, lestijden en opvangmogelijkheden op de site>>.

Sport

Met al het bos en water om je heen krijg je de ruimte om lekker te rennen, mountainbiken, paardrijden, kanoën of kiten. Er komt een autovrije ontmoetingsroute in het plan, deze verbindt alle voorzieningen, huizen en bedrijven met elkaar, waardoor je heerlijk rond kunt wandelen. En wist je dat in Nobelhorst een run-track door het bos en de wijk komt?

Busvervoer

Buslijn 17 rijdt tijdens de ochtend- en avondspits en tussen 11.30 en 13.15 uur ieder kwartier naar de Sallandse kant. Daar stap je over op andere bussen in Almere. Deze buslijn is het resultaat van een pilot dat bewoners van Nobelhorst, Connexxion en de gemeente zijn gestart. Mooi toch? Plan je busreis hier>>.

Markt

Elke zaterdag is er bij de buurtschuur aan de Brink een markt. Ook de sociale buurtmarkt is een initiatief van de bewoners. Je kunt er de heerlijkste producten halen en tegen een kleine vergoeding eten en drinken. Maak een praatje met een bekende of ontmoet nieuwe mensen. Gezellig in je eigen wijk op loopafstand van je huis.

De buurtsuper van Coby

Een supermarkt is er nog niet in Nobelhorst, maar voor diverse dagelijkse behoeften kun je terecht bij het buurtwinkeltje van Coby. Ze verkoopt trouwens ook heel leuke cadeautjes. Lees hier meer in Nobelsleven>>.

Eten en spelen in Nobelhorst

Misschien ken je het al, ‘Pannenkoekhuis Smullen en Spelen’, een geweldige plek aan de bosrand waar je heerlijk eet én kunt spelen. Ga op het goed bezonde terras zitten en kijk hoe de kinderen zich uitleven in de avontuurlijk speeltuin. Naast het enorme klimrek is er ook een archeologische vind- en speelplaats. En bij slecht weer is er binnen alle ruimte om je te vermaken. Nieuwsgierig geworden? Lees hier verder>>

Kopje koffie, wat lekkers en een goed gesprek

Tea da di Date is een gezellig ontmoetingscafé aan de Marie Curiestraat 3. Opgezet door één van de bewoners. Onder het genot van ontzettend goede koffie en lekker, gezond eten spreek je nieuwe mensen of praat je even bij met de buurvrouw. Hobbyisten krijgen de kans om hun spullen in de lokale shop te verkopen. Creatief, sociaal en lekker! Like de Facebookpagina>> en blijf op de hoogte.

Naar de kapper in het dorp

Debby Haverkort brengt haar 20 jaar kapperservaring naar Nobelhorst. In de gezellige kapsalon aan de F. Zernikestraat 32 kun je op afspraak terecht voor de meest uiteenlopende kapsels. Kijk eens op de website van Kapsalon Nobelhorst>>

Heb je zelf ideeën om het voorzieningenaanbod in Nobelhorst te verrijken?
Laat het ons weten! Klik hier>>

 

IK WIL GRAAG
MEER INFORMATIE.

Jolly Le Belle
Tel 06 - 52 78 62 04
jolly@nobelhorst.nl